Blog

Transport pian, pianine

Transport pianine şi piane. Totul pentru pasionaţi!

Am ales să vorbim astăzi despre două instrumente muzicale foarte răspândite şi anume, pianul şi pianina, aceasta din urmă fiind tot o formă a pianului, însă de proporţii şi sonoritate reduse. Am ales acest subiect, întrucât în activitatea noastră, întâmpinăm des cereri de transport piane şi pianine şi considerăm util să detaliem câteva aspecte importante, ce trebuie avute în vedere atunci când ne îmbogăţim casa, biroul sau atelierul cu un astfel de instrument.

Pianul, faţă de pianină, este mai mare, mai performant, mai scump. El este, de fapt, “titularul”. Dimensiunea sa, măsurată ca lungime de la claviatură la coadă, acoperă o plajă largă, de la 1,3 m până la peste 3 m. Greutatea unui pian variază de la aproximativ 200 kg la peste 600 kg.

Pianinele, se măsoară după înalţime care poate avea de la 90 la 150 cm şi chiar mai mult. Greutatea pianinelor oscilează, uzual, între 130-400 kg. Ele au destinaţii mai puţin importante decât pianul de concert, cum ar fi studiul personal, (co)repetiţiile, acomodarea în spaţiu redus, transportabilitatea crescută, armonizarea cu mobila şi spaţiile interioare, sau oricare combinaţie între acestea.

Astfel, cele două intră în categoria mutări articole grele, iar pentru un transport în condiţii de siguranţă este necesară o echipă formată din minim trei băieţi, dotată cu chingi şi materiale de protecţie.

Amplasamentul instrumentului este de asemenea, unul crucial pentru protecţia acestuia. Poziţia acestuia trebuie să fie una cât mai îndepărtată de sursele de umiditate şi căldură, întrucât metalul poate rugini şi oxida, iar lemnul, materie organică, tinde în mod automat să-şi regleze umiditatea internă în funcţie de cea din mediul ambiant, proces în care se deformează. De asemenea, instrumentul nu trebuie să fie “văzut” direct de soare. Reţineţi să nu puneţi flori şi alte recipiente cu apă nici măcar în apropierea pianului. Nu vă aduceţi ceaiul sau cafeaua lângă claviatură, mulţumiţi‑vă cu partitura. Nu curăţaţi instrumentul cu cârpe ude, ci stoarceţi-le foarte bine şi folosiţi-le fără să atingeţi suprafeţele de lemn nevopsite/nelăcuite.
Pentru cei care au investit într-un instrument valoros, vă recomandăm să îl lăsaţi pe mâinile noastre!

10 comments

 1. Baietii astia sunt de-a dreptul profesionisti! I-am sunat pentru un transport pianina si au fost prompti si seriosi! Au materiale necesare pentru protectie, sunt echipati cu chingi si mult bun simt! Tot asa, CSR!

  1. Va multumim pentru aprecieri!

 2. Era mai bine daca citeam articolul acesta inainte sa va sun pentru mutarea pianinei! 🙂 Intelegeam mai multe despre dificultatea acestui transport, mai ales ca a fost de la etajul 7 la etajul 5! Dar e bine ca voi v-ati descurcat de minune! Recomand CSR!

 3. Buna seara!
  Ma intereseaza costul transportului unei pianine Yamaha B2 din Craiova(etaj 2)_ la Bucuresti(etajul 3).
  Va multumesc.

  1. Bună ziua! Vă rugăm să ne contactați telefonic pentru mai multe detalii sau să ne lasați un număr de contact! Vă mulțumim!

 4. Buna Ziua, va rog sa precizati costul transportului unei pianine din Braila, la Craiova. Multumesc.

 5. Bună ziua!

  Doresc sa mut o pianina Goetze 68x154x134h de la Pitești etajul 3 la Bragadiru la casa parter.

  Va mulțumesc!
  Paul Tudose
  0756037764

 6. Ma intreseaza costul transportului unei pianine acustice, de la curte zona Foisorul de foc pana in Drumul Taberei, zona Favorit etaj 3 (apartament in bloc).
  Va multumesc,

  Aron Silvia

 7. profesionalism,, eficacite, rapidite
  Din fericire, dupa nenumatate cautari am gasit aceasta societate ,
  Transportul pianului de la Draganesti -Olt la Bucuresti implica nu numai servicile de incarcate descarcare dar si un systèm elaborat de impachetare a pianului ca si asigurarea ca vehiculul sa fie conceput in interio r pentu a evita ca instrumentul sa fie bruscat pe parcursul voaiajului!
  Pretul mi s-a parut foarte modest beneficiand de toat acceste servicii; si echipa puternica si unita !
  Multumesc din suflet

  1. Vă mulţumim pentru aprecieri! Toate cele bune!

Leave a comment